Brokkolis-tonhalas "sárga" pizza medvehagymával
sponsored links
A pizzát mindenki szereti, de aki nem, az is evett már többször, mert olyan kompakt és változatos tud lenni és még szezonálissá is tehetjük. Régóta gyártok sárga pizzákat, fõleg tonhallal és brokkolival szeretem, bár ezt a verziót el lehet készíteni újhagymával, zöld spárgával és lazaccal is. De ne ugorjunk annyira elõre, mert a spárga még ki sem dugta a fejét. Addig is itt van még a medvehagyma õrület, mert hát szezonja van. Most éppen egy fele ilyen, fele olyan pizzát készítettem, amit talán a fotón is lehet látni, a másik felén pirított gomba van, de most a brokkoli a lényeg.
Pár éve a szezonalitást még nagyon sok étteremben sem használták ki és pláne nem a háztartásokban.:( Igaz, hogy manapság minden kapható fagyasztott és konzerv formájában, de az közel sem ugyanaz. Egy spárgánál szerintem a konzerv és a fagyasztott verzió csak mintegy tartalmi kivonata az eredetinek. Nekem kb. annyit jelent, mintha valaki csak mesélne róla. És még számtalan zöldség, gyümölcs esetében is így van ez. Úgyhogy együk - vegyük a mindenkori szezonális dolgokat, mert a legtöbb esetben elég rövid ...